Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Патън за лидерството

Поръчай


Брой:
  Поръчай


Патън за лидерството

Описание

Преди петдесетина години големият специалист по мениджмънт Питър Дракър писа, че първата систематична книга по лидерство е написана преди повече 2000 г. от Ксенофонт и че тя все още си остава най-добрата в тази област. Ксенофонт е бил гръцки генерал и творбите му са свързани с военното лидерство.
Какво толкова специално има във военното лидерство, та известен автор от ранга на Питър Дракър да препоръчва на мениджърите да го изучават? Повечето холивудски филми представят военното лидерство като щуране нагоре-надолу и излайване на заповеди, които другите тутакси изпълняват. Истинските военни лидери обаче знаят точно какво представлява то.
Военните кампании са пример за възможно най-неблагоприятни обстоятелства, при които рисковете са високи, несигурността – голяма, а трудностите и „работните условия“ – непознати, в сравнение с която и да било друга област на човешка дейност. Освен това военните действия са може би единствените ситуации, в които и лидерите, и техните последователи не биха могли да бъдат на различни места. В такива изключително трудни ситуации успешните военни лидери помагат на хората, които ръководят, да постигнат невероятни подвизи и свръхчовешки нива на продуктивност. Нещо повече – те правят това като не само поемат отговорност за живота и благополучието на подчинените си, но и като рискуват собствения си живот. Ето защо не е чудно, че Дракър е бил впечатлен. В много отношения за Алън Акселрод предизвикателството да напише книгата „Патън за лидерството“ е било дори още по-голямо. Както той много точно казва във въведението си, Джордж С. Патън не е единственият от най-големите военни лидери на страната си, но благодарение на постигнатото от него той трябва да бъде смятан за един от най-видните командири в историята.

« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG