Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Гръцкото съкровище

  • Гръцкото съкровище
    Кат. №: 2661
    Вид: История
    Автор: Ървинг Стоун
    Издателство: Ера
    ISBN:
    Корици: меки
    Страници: 520
    Формат:


    Цена: 15,00 лв.



Поръчай


Брой:
  Поръчай


Гръцкото съкровище

Описание

Странен обрат в живота на 47-годишния Хенри Шлиман го тласка по трудния път към откриването на Троя и царските гробници в Микена. Митични места, погребани под останките на други цивилизации.
По онова време историци и археолози твърдят, че Троя не съществува, учените се съмняват дори в Омир и неговата “Илиада”. Иманяри и златотърсачи от векове копаят на Акропола без резултат. Гърците мислят, че царските гробници в Микена са химера.
Но Шлиман знае точното място на Троя- така, както го е посочил Омир в “Илиада”. 17-годишната София Енгастроменос, вдъхновителката на това драматично пътешествие, става съпруга и най-вярна последователка на Шлиман. Той няма специално образование, но има огромно състояние, натрупано по време на Златната треска в Калифорния. Основавайки се единствено на Омировия текст, той се изправя пред най-великото археологическо откритие. В него опасностите и разочарованията са най-верните му спътници.
Вълнуващата любов със София, както и подкрепата на английския министър-председател- Уилям Гладстон, му дават сили. Изпитанията се превръщат във вдъхновение за Шлиман.
Историята на Гръцкото съкровище е историята на любовта между Шлиман и София, бореща се със силните на деня и техните страсти. “Гръцкото съкровище” е приказка за силата на духа и порива на мечтата, разказана от Ървинг Стоун, за да ни вдъхновява и вълнува повече от 25 години.
Ървинг Стоун е баща на жанра “романизирана биография”. Известен в цял свят с книгите си, посветени на Ван Гог, Джек Лондон, Микеланджело, Зигмунд Фройд и Шлиман. След романа “Страстите на разума” ИК “Ера “ среща българските читатели с друг шедьовър на Ървинг Стоун- “Гръцкото съкровище”

 


« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG