Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Древните мистерии и франкмасонството

  • Древните мистерии и франкмасонството
    Кат. №: 3551
    Вид: Социология и философия
    Автор:
    Издателство: Абагар
    ISBN: 978-954-787-069-7
    Корици: твърда
    Страници: 248
    Формат: 132x210


    Цена: 16,90 лв.



Поръчай


Брой:
  Поръчай


Древните мистерии и франкмасонството

Описание

Идеята на настоящата книга, втората от библиотечна поредица Ars Quatuor Coronatorum, е да разкаже за Древните мистерии – онези тайни школи, които имат забележителна роля в извисяването на градежа на човешката култура. Цялото съвършенство на цивилизацията, целият напредък на философията, науката и изкуството сред древните се дължи на тези институции, които под воала на тайнствеността се опитват да опишат най-върховните истини на религията, морала и добродетелта, както и да ги отпечатат в сърцата на своите последователи... Тяхната главна цел е да преподават учението за Единия Бог, възкръсването на човека за вечен живот, възвишеността и достойнството на човешката душа, за да поведат хората натам, откъдето те да видят отблясъците на Божествеността в красотата, величието и блясъка на Вселената.

В книгата са представени изследванията на трима от най-известните автори в света, описали същността, историята и развитието на Древните мистерии, както и тяхната връзка с древното Братство на Свободните зидари и съвременното франкмасонство.

Поредицата Ars Quatuor Coronatorum е предназначена да представи на българския читател както преводи на произведенията на най-известните в света автори на масонска литература, така и съставителски проекти.


КОЛЕКЦИЯ
ARS QUATUOR CORONATORUM


Ars Quatuor Coronatorum (Изкуството на Четиримата Короновани) – така се нарича последната част от древния Манускрипт Региус. През 1884 г. няколко английски ерудити, историци, литератори, антиквари, членове на масонското Братство, създават Ложата „Quatuor Coronati“ (Ложата на Четиримата короновани), която си поставя за цел да представи пред целия свят основите на масонско учение и философия чрез публикуването на поредицата Аrs Quatuor Coronatorum – редки и ценни трудове за франкмасонството. Тази благородна инициатива продължава съществуването си и в наши дни.
Далеч от идеята да се възприемаме като достойни и равнопоставени на учени и автори като Чарлз У. Хекеторн, един от създателите на Аrs Quatuor Coronatorum, но отчитайки факта колко малко от тези произведения са преведени на български език, ние дръзнахме да създадем поредица от най-известните книги в света, посветени на изследването на масонството. И за да бъдем близо до извора на знанията, я нарекохме по същия начин. Нашата колекция е предназначена да представи на всеки, който се интересува от древното масонско учение, както преводи на произведенията на най-известните в света автори на масонска литература, така и съставителски проекти.


« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG