Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

От Распутин до Путин

Поръчай


Брой:
  Поръчай


От Распутин до Путин

Описание

Благодарение на дългогодишната си работа в руската дипломация авторът е имал достъп до секретни документи и непубликувани разкази на очевидци.
Герои на книгата са мъжете в сянка, които са дърпали и дърпат конците на руската политическа машина. В началото е Распутин - сивият кардинал на цар Николай II и царицата, ползващ се с неограничена власт. Следват провокаторите - широка мрежа от добре платени тайни агенти на царската полиция, които стигат до ръководни постове в двете главни революционни партии на Русия. Вдигнато е булото над личността на Парвус - тайния финансист на Ленин и връзката на германските тайни служби с болшевиките. Присъства и легендарният Берия, от когото са треперели всички. Книгата хвърля нова светлина върху борбата за мястото на Сталин след смъртта му.
Съществено внимание Владимир Фьодоровски отделя на мъжете в сянка през последните десетина години: Александър Яковлев (архитекта на руската перестройка) и връзките му с Горбачов; Корчаков (сивия кардинал на Елцин), Березовски (най-богатия човек в Русия)... За да се стигне накрая и до бившия шпионин Владимир Путин и тайните сили, които го издигат до президентския пост.
„Тези трилики същества са мислели едно, говорели са друго, а са действали по съвсем различен начин. Те са били ловки манипулатори и често са имали по-голяма власт от царете ни“. Тази мисъл е на Александър Яковлев. От срещите и разговорите на Владимир Фьодоровски с него се ражда идеята за книгата.
„От Распутин до Путин: мъжете в сянка“ е невероятно увлекателно четиво. Освен че е имал достъп до секретни документи, Фьодоровски е и писател, изпод чието перо са излезли десетина романа. Той е доктор на историческите науки. По време на събитията от август 1991 г. е говорител на Движението за демократични реформи срещу пуча. След това заминава да живее във Франция, където публикува книгата си

« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG