Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Обида и клевета в практиката на Софийския районен съд

Поръчай


Брой:
  Поръчай


Обида и клевета в практиката на Софийския районен съд

Описание

Това е вторият сборник с актове на Софийския районен съд, който издателство „Сиби” публикува. Успехът на изданието от 2002 г. с решения на СРС по административнонаказателни дела доказа полезността на подобни инициатива. Новата книга със съставители съдиите Калин Калпакчиев, Елица Ангелова и Евелина Папазян съдържа 31 първоинстанционни присъди по наказателни дела с предмет престъпленията „обида” и „клевета”. Към някои от делата са поместени и второинстанционите решения на Софийския градски съд, за да може читателят да придобие по-цялостна представа за правните аргументи на съдебната практика. Наказателното преследване по тези дела се осъществява по тъжба на пострадалия. Производството е двуинстанционно и като последна инстанция действат съответните окръжни съдилища. Това не позволява в последните години да се създаде единна и трайна практика по дела от частен характер. Публикуването на сборника цели да допринесе за обмена на идеи в юридическите среди. Става въпрос за необходимостта от балансирана защита със средствата на наказателното право, от една страна – на доброто име, честта и достойнството на личността, а от друга – на комплекса от комуникационни права (свободно изразяване на мнение, свобода на средствата за масова информация, право да се търси, получава и разпространява информация).
Извън професионалната общност на юристите проблематиката на „обидата” и „клеветата” има и по-широко социално значение. Включените в сборника съдебни актове показват динамиката на обществените отношения, свързани с правото на изразяване и допустимите му ограничения. В този смисъл те са част от публичната дискусия по проблемите на демократичното общество.


« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG