Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Едноличен търговец практически коментар и над 80 примерни образци

Поръчай


Брой:
  Поръчай


Едноличен търговец практически коментар и над 80 примерни образци

Описание

След успеха на книгата „Договорът. Практическо ръководство” от Захари Торманов излезе от печат „Едноличен търговец” – нов практически коментар от същия автор. Всички, които желаят да се регистрират като еднолични търговци или вече развиват дейност като такива, могат да получат изчерпателна информация за правния режим на този най-разпространен вид търговец. Правните изисквания са разяснени на достъпен и за неюристи език, а съдържанието им е богато илюстрирано с примери. Множество бланки (повече от 80) – примерни образци на документи, подчертават практическата насоченост на коментара.
Процедурата по съдебна регистрация е разгледана подробно с приложени образци на заявлението за регистрация и всички останали необходими документи. Разгледани са въпросите кой може да бъде едноличен търговец, какви са предимствата и недостатъците на тази правноорганизационна форма, наборът от документи, които следва да се подготвят за регистрацията. Отделна глава е посветена на регистрацията в регистър БУЛСТАТ, Националната агенция за приходите и НОИ. Особен интерес представляват коментарът и примерните образци за последващи вписвания по партидата на едноличния търговец. Освен по-често срещаните (промяна на фирма, седалище и адрес на управление, предмет на дейност, заличаване), са разгледани също и: вписване на прокурист, вписване на клон, поемане на предприятието от наследник, прехвърляне на търговското предприятие.
Втората част на ръководството се спира подробно на видовете договори – граждански и търговски, които неизбежно съпътстват дейността на едноличния търговец. Изяснени са основните особености и последици на съставянето, сключването, изпълнението и неизпълнението на договорите. Приложените образци обхващат най-разпространените договори в практиката на едноличния търговец - различни разновидности на продажбата, наем, заем за послужване, изработка; бланки на договор за строителство, за дистрибуция и за търговско посредничество.
В част трета са разгледани трудовите правоотношения в предприятието на едноличния търговец: обща характеристика на трудовото правоотношение, правна уредба на трудовия договор с примерни образци на различните му видове, както и на договорите за придобиване и повишаване на квалификацията. Специално място е отделено на режима на отпуските – видове, примерни молби и заповеди за разрешаване на ползването им. Не са пропуснати въпросите на трудовата дисциплина, изменението и прекратяването на трудовото правоотношение, включително и защитата срещу незаконно уволнение.
Авторът на книгата Захари Торманов е адвокат с дългогодишна практика и преподавател в ЮФ на УНСС. Книгата безспорно ще бъде от голяма полза освен за юристи и счетоводители и за всеки, който упражнява търговска дейност като едноличен търговец.


« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG