Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Епоха на турбулентност

Поръчай


Книгата е изчерпана!

Брой:
  Поръчай


Епоха на турбулентност

Описание

"Епоха на турбулентност" предлага забележителен коментар на съвременния финансов свят, пречупен през опита на Алън Грийнспан в командния център на глобалната икономика. Той започва разказа си от зловещата сутрин на 11 септември 2001 г., но после се връща към своето детство и проследява траекторията на забележителния си жизнен път и по-специално осемнайсетте години служба като председател на Борда на Федералния резерв.
Грийнспан разглежда принципите на икономическия растеж, анализира специфични факти, свързани с всяка от основните страни и най-важните региони по света, и коментира възможните тенденции на глобализацията отсега нататък. В Епилога авторът коментира кризата с ипотечните кредити и катаклизмите на световните финансови пазари.
Новият свят, в който живеем, изправя много граждани пред сериозни заплахи, включително изкореняването на редица досегашни стабилни източници на идентичност и сигурност. Там, където промяната се оказва най-бърза, основна грижа представляват неравенствата в разпределението на доходите.


"Действително живеем в епоха на турбулентност и би било неблагоразумно и неморално да се овмаловажава човешката цена на разтърсващите процеси в нея. В ситуацията на нарастваща интеграция на глобалната икономика гражданите на света са изправени пред драматичен избор: да приемат огромните облаги от свободните пазари и отворените общества, които извеждат хората от блатото на бедността и повишават уменията им да водят по-добър и по-смислен живот, без да забравят фундаменталните въпроси за справедливостта; или да отхвърлят този шанс, връщайки се обратно към нативизма, трибализма, популизма и всъщност всички „изми”, в които се оттеглят човешките общности, когато идентичностите им са застрашени и не се виждат по-добри възможности. През следващите десетилетия ще бъдем изправени пред огромни препятствия и от нас зависи дали ще ги преодолеем."

Алън Грийнспан

"Гласът на Грийнспан е уникален. Историите са чудесно разказани."

Лос Анджелис Таймс

"Тази възхитителна мемоарна книга показва, че председателят на Федералния резерв от 1987 до 2006 г. е също толкова талантлив писател, колкото и икономист и политик..."

Сънди Таймс

"Забавен и проницателен... Грийнспан е оракул, достатъчно интелигентен да знае какво не знае... Подобно смирение, излъчвано от такава могъща фигура, е обезоръжаващо и ободрително, каквато е и цялата тази интересна и поучителна книга."

Бостън Глоуб

« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG